Fredag, 3. april 2020

Nyheder Borgerforeningen

Hjerte/lunge redningskursus

Borgerforening arrangerer:
Hjerte/lunge redningskursus

Tidspunkt : torsdag 6. oktober og onsdag 12. oktober fra kl. 18-22

Sted : Skolens aula

Indhold: hjerte lunge redning samt hjerterstarter kursus

pris: ikke medlemmer 100 kr. pr.person . medlemmer 50 kr..- incl. lettere kaffe/kage.

Max pladser: 15 personer pr. gang.

 

Tilmelding 6 oktober tryk her

 

Tilmelding 12 oktober tryk her

Hurra, Vadum Banesti officielt indviet

 

 

Hurra, Vadum Banesti er officielt indviet 

 

Strålende solskin og næsten ingen vind, bedre vejr kunne man ikke ønske sig til en indvielse i den åbne natur. Og der mødte overvældende mange op, mindst 300 deltog indvielsen, hvoraf halvdelen var børn fra Vadum skole, samt dagplejere som cyklede eller gik til lejrpladsen.

 

 

Vadum Borgerforening havde stillet 6 flagstænger op, og ellers var det Vadum Samråd og Aalborg kommune som stod for arrangementet.

 

 

Præcis kl. 10.00 sprang 7 faldskærmsjægere ud over området, og de havde både røg og flag med, desuden medbragte de saksen, som Mette Ekstrøm brugte til at klippe snoren.

Dernæst spillede 4 mand fra Aabybro jagthornsblæsere fanfare;

inden formanden for Vadum Samråd, Lars Jørgen Nielsen bød velkommen.

I velkomsttalen kunne han konstatere, at ifølge et gammelt avisudklip, som Vadum Lokalhistorisk Arkiv havde fundet, var der allerede i 1973 tanker om at lave en cykelsti ad banen til Nørresundby. Han beklagede ligeledes at det sidste afsnit igennem kolonihaverne i Vorbjerglund ikke blev klar før om 2 år, når der skulle bygges bro til den nye bane til Lufthavnen.

Han roste ligeledes den flotte og afvekslende natur der er langs banestien, hvor der gror mange forskellige planter; bl. a. en del som kan bruges til kryddersnapse. Rent historisk fremhævede han Vadum kirke med de 30 allierede krigergrave fra 2. verdenskrig, hvor man også i området har nogle af de tyske kanonstillinger, hvorfra de engelske fly blev skudt ned.

 

 

Dernæst holdt Vadums byrådsmedlem Mette Ekstrøm indvielsestalen, hvor hun roste dyrelivet langs stien, der har i sommerens løb været mange sangfugle, deriblandt også nattergalen, og man kan næsten ikke undgå at møde rådyr når man bevæger sig rundt på banestien.

Hun forudså ligeledes, at stien vil blive meget brugt af elever fra Vadum skole, såvel som dagplejerne også vil blive trofaste brugere af den rekreative sti.

Hun udtrykte håb om, at de mange brugere ville behandle sti og lejrplads med omhu og dernæst klippede hun med hjælp fra nogle af skoleeleverne snoren, og erklærede stien for indviet.

 

Så var tiden kommet til, at kommunen bød børnene på vand, frugt og müslibarer; medens Vadum Samråd bød de voksne på kaffe, the og småkager; og dengang de hundrede kopper var brugt, havde man heldigvis et par kasser øl og vand med.

Til slut gav jagthornsblæserne et par nummer, afsluttende med ”jagt forbi”, og de mange deltagere skiltes igen; en del fra Vadum prøvede efterfølgende stien helt ud til Vandskisøen

 

Hent PDF fil over banestien

 

 

 

Fugleskydning i Vadum 2014

 

Fugleskydning i Vadum
Vadum Borgerforening og Vadum Skytteforening afholdt lørdag d. 14. juni den årlige fugleskydning, som var nr, 45 i rækken.
Dagen startede kl. 9.30 ved byflaget, hvor de fleste af de ca. 60 deltagere var mødt op; derfra gik man med musik i spidsen hen for at hente sidste års fuglekonge Finn Vestergaard. Fuglekongen modtog følget standsmæssig, og inviterede indenfor til en forfriskning inden man forsatte imod festpladsen.
Man gik straks i gang med at afvikle skydningen, som foregik i dejligt vejr under ledelse af Dan Poulsen og Martin Madsen, og der måtte afgives 422 skud, inden skydningen var overstået, og den nye skyttekonge og fuglekonge fundet.
Efter endt skydning var der spisning i teltet og uddeling af præmier.
Man havde i år lavet aftale med Ambrosial i Vadumhallen, således de stod for både at sælge fadøl og pølser, og samtidig var det også Ambrosial der leverede det stegte flæsk og persillesovs, hvilket viste sig at være en ubetinget succes.
Et kig ud den store forsamling, heldigvis med mange unge fra næste generation
 
Resultatet af skydningerne var følgende:
Citronen blev skudt ned af Thomas Melbye, skuddet købt af Larsen og Nyborg VVS
Kronen blev skudt ned af Orla Dahl, skud købt af Per Pedersen
Halsen blev skudt ned af Dan Poulsen, skud købt af Chistian Kristensen
Højre vinge blev skudt af Kurt Christensen Pava, skud købt af Mads Kortegaard
Venstre vinge blev skudt af Martin Madsen, skud købt af Preben Kristensen
Halen blev skudt af Jørgen Haugaard, skud købt af Tom H. Møller
Brystet blev skudt ned af Inger Rasmussen (formand for Vadum Skytteforening) og hun blev således skyttedronning, skuddet var købt af Hardy Larsen, som således blev den ny Fuglekonge.
Det er for øvrigt anden gang Hardy Larsen bliver fuglekonge, sidste gang var i 1971!
 
Den nye Fuglekonge Hardy Larsen modtager kongekæde og præmie af Søren Stender og
Martin Madsen
 
Festen sluttede hen på eftermiddagen, og der var almindelig enighed om at det havde været en hyggelig dag, hvor det var positiv at opleve at næste generation mænd også er blevet ivrige deltagere.

Vadum Samråd afholder borgermøde

 

Vadum Samråd afholder borgermøde
3. juni kl. 19.00 i Sognegård
 
Fra Aalborg kommune kommer byplanlægger Jeppe Fink, og fortæller om Lokalplan 5-1-103
(Bolig og butik, Ellehammersvej, der findes en link på Vadum-By hjemmesiden),
 
 
 En plan som skal i offentlig høring henover sommeren.
Jeppe Fink har lovet, at han også kan svare på spørgsmål om andre områder i Vadum.
Byrådsmedlem Mette Ekstrøm har lovet, at deltage i mødet fra kl. 20.00
 
Alle er velkomne, så kom og deltag i debatten om din by
 
Vadum Samråd

Vellykket Kræmmer og Bagagerumsmarked

 

Vellykket Kræmmer og Bagagerumsmarked
 
Vadum Borgerforening afholdt sit årlige kræmmer og bagagerumsmarked i og omkring Vadumhallen lørdag d. 10. maj.
Det blev et brag af en markedsfest, der var 122 stadepladser, det var ca. 40 mere end sidst vi afholdt marked; 42 pladser inde i hallen og 70 ude på parkeringspladserne, så der var simpelt hen ikke plads til flere.
 
 
 især om formiddagen var der mange besøgende, og der var så mange biler i Vadum, at det parkeringsmæssig lignede Gigantium på en god dag. Vi havde ikke mulighed for at tælle de besøgende, men gætter på et par tusinde i løbet af dagen.
 
Vejret var med os, der var fint solskin indtil sidst på eftermiddagen, hvor festen var sluttet; og ifølge flere stadepladsholdere gik handlen også ganske godt.
 
Efterfølgende var der flere af stadepladsholderne der håbede på, at vi holdt marked igen til efteråret, men selv om markedet gik godt, så kræver det jo også en indsats af bestyrelsen, så vi er nødt til at sige, at det bliver en tradition med et marked om året.
 
Fra Vadum Borgerforening skal lyde en tak til både stadeholdere og byens beboere for den store opbakning; vi håber at kunne gentage det igen i maj næste år.
 
                                                   Vadum Borgerforening