Mandag, 10. august 2020
Sankthans aften med fantastisk sommervejr i Vadum Bypark

Sankthans aften med fantastisk sommervejr i Vadum Bypark Fremhævet

Sankthans aften i fantastisk sommervejr

Vadum Borgerforening og Vadum FDF afholdt årets Sankthans fest i flot solskinsvejr og sommerlig temperaturer. Dette og vel også årets båltaler, folketingsmedlem Preben Bang Henriksen medvirkede til det flotte fremmøde; vi skønner at mellem 250 og 300 personer var til stede på pladsen.

Festen startede kl. 18.30 hvor man kunne købe pølser m. brød, samt øl og vand; desuden havde vi igen i år fået” Hjem-is” til at holde med isbilen. FDF medbragte et par bålskåle; og her blev der bagt snobrød til børnene.

Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen holder båltale foran et lyttende publikum

Kl. 20.00 holdt Preben Bang Henriksen båltalen, som startede med at han mindedes sin håndboldkarriere i Vadum; inden han gik i gang med hans tema, som startede med fortællingen om hvor vilkårlig rettergangen var for 500 år siden, og som medførte at adskillige kvinder blev brændt på bålet som hekse.

I vore dage kan man også blive hængt ud, hvis man er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, eller hvis man skiller sig ud fra det man forstår ved normalen. Han tænkte især på nogle formiddagsblade, som nogle gange med billede og tekst næsten kunne dømme en for mord; når det så senere viste sig at vedkomne var uskyldig var skaden sket, og ens liv ændret for altid.

Efter båltalen skulle Preben Bang skynde sig, idet han havde lovet at holde båltale i Hou kl. 21.00, så han nåede ikke at se vores bål, som på trods af at det var lidt sejt at starte blev virkelig flot; og brændte fint medens midsommersangen blev sunget.

Bålet brænder lystig foran det  store publikum

Børnene hyggede sig med snobrød hos Vadum FDF

Fra arrangørernes side glæder vi os over at så mange benyttede lejligheden til at møde andre mennesker i et par timer, og især de mange unge mennesker og børn gør, at vi føler at det er strabadserne værd med at arrangere det.                         

 

                                                               Tak for det!

About Author